Foto: Frank Ruiter.

Ik ben schrijver en journalist. Als correspondent Zorg bij online journalistiek platform De Correspondent onderzoek ik hoe zorg zich manifesteert, wat het voor ons doet, en wat we nodig hebben om goed te kunnen zorgen.

Over die vragen schreef ik de boeken Ik werk al (ik krijg er alleen niet over betaald), uit 2023; Zorg. Een betere kijk op de mens (2022); en De tweede. Over de bazige eerste, rebelse tweede en andere mythes rondom het gezin (2019).

Vóór De Correspondent schreef ik onder meer voor de Volkskrant, NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. In 2021 was ik journalist in residence aan het Netherlands Institute for Advanced Study. Tussen 2006 en 2012 studeerde en promoveerde ik aan Columbia University in New York, onder meer met een Fulbright-beurs; mijn proefschrift ging over fotografie als nieuw medium en nieuw beroep in de negentiende eeuw.

Naast schrijven treed ik ook geregeld op als spreker. Wil je me uitnodigen om iets te komen vertellen over zorg? Neem dan contact op met evenementen@decorrespondent.nl.